28 Aralık 2017 Perşembe

AUMmmmmmm

Son birkaç zamandır meditasyon, bilinçaltı, müziğin (Ses dalgaları/titreşimleri) canlılara olan etkileri gibi konuları araştırıp okumak ile ilgileniyorum. İlgileniyorum dediysem uzun uzadıya üzerine düşünüp, eğitimlere katılıp, seanslarda gezmiyorum sadece ilgi alanıma girdikçe az az araştırmak çok hoşuma gidiyor. Aynı anda birden fazla konu ve canlıyla ilgilenebilen, yüksek enerjili bir insan olduğumu bilmeyen yoktur veya varsa da 5 dk sohbet etmesi yeterlidir benimle :) Bazen yoruluyor ve enerjimi verimli kullanmak istediğim noktalarda kendi kendimle kalmayı başarabiliyor ve bazı başlıklarda araştırmalar yapmayı tercih ediyorum artık. Eh yavaşşşşş yavaş da olsa büyüyorum sevgili takipçi :) Farkındalıklarım ve olgunluğum da bu doğrultuda artarak devam ediyor. gelişiminizi kendiniz tamamlamazsanız sıradan ve anlamsız yaşamların bir parçası olup çıkıverirsiniz aman dikkat diyor ve bugünün konusunu sizlerle de paylaşmak istiyorum. Ben henüz meditasyon yapma aşamasında değilim veya yapıyorum da farkında değilim. Fakat konuyu kısaca özetleyecek olursam, kendinizi dinlemek, rahatlatmak, düşüncelerinizi doğru akışta bırakmak, beyninizi ve bedeninizi arındırmak istiyorsanız yapmanız gereken bazı ritüeller olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Kişiden kişiye farklılıklar gösterecek bu konuların en güzeli çok sesli ve sonrasında tamamen sessiz kaldığımız anlar olduğunu düşünüyorum ben eğer kendimi dinleyeceksem :) Sizler de okuduktan sonra belki bazı şeylerin analizini yapar, eğer ilgilenmiyorsanız araştırmaya başlar eğer ilgileniyorsanız da -ohooooo Burci bunlar daha ne ki, bir de şu konular var- diye fikrinizi beyan etmek istersiniz...
Yeni bir yıla girerken ne istediğini ve istemediğini bilen bir beden ve beyin dilerken, sağlık sıhat afiyet ve mutluluk ile kalmayı ümit ederim. Hoş bakın hoşçakalın, 2018de görüşürüz efeniiim :)) 

A yaratıcı Brahma’yı; 
U koruyucu Vishnu’yu; 
M ise yokedici Shiva’yı simgeler. 

A bedenin kök bölgesi, U karın bölgesi ve M de kaş merkezi, yani üçüncü gözdür.

Om’un binlerce anlamı vardır. 
En öncelikli anlamları ise “evrenin iç sesi ve ritmi”dir. 


Boğaz Çakrası:

English: Vishuddhi chakra in blue color
English: Vishuddhi chakra in blue color 
Boğazın kökünde yer alır ve insanın gerçeğini, aslını dile getirmesine yardımcı olur. Boğaz çakrası, aynı zamanda beşinci çakra adını da alır, komünikasyon çakrasıdır. Rengi Turkuaz mavidir. Sesimiz bu çakradan kaynaklanır. Tiroit bezi bu çakrada yaşar. Boğaz çakrasında bir sorun varsa bunlar tiroit sorunları, larenjit, bronşit, osteoporoz, soğuk algınlığı, kalsiyum eksikliği, metabolizmada yavaşlama, huzursuzluk, kendini ifade edememe, yalancılık ya da kandırılma, ya da kendine ve başkalarına güvenmeme olarak dış dünyaya kendini gösterir.

Tiroit Bezi:

Yaklaşık olarak her sekiz kadından biri yaşamlarında tiroit sorunuyla karşılaşıyorlar. Tiroit boğazda adem elmasının hemen altında ve köprücük kemiğinin biraz üzerindedir. Salgıladığı hormon vücudumuzun enerji kullanımını ve metabolizmayı kontrol eder. Diğer kontrol ettiği fonksiyonların arasında cilt, saç, enerji düzeyi de vardır. Yaşımız artıkça tiroit verimliliğini yitirir. Bu da yağ hücrelerinin enerjiye çevrilmesini zorlaştırarak kilo almaya sebep olabilir. Kuru cilt, saç dökülmesi ve saç uçlarında kırılma, kendini sürekli yorgun hissetme ve son iki yılda 5-7 kilo alma yetersiz çalışan tiroit bezinin en sık görülen semptomlarıdır. Tiroit fonksiyonunu artırmak için iyotlu sofra tuzu ve vitamin D ve bu arada içinde goitrogen bulunan sebze ve meyveleri (brokoli, lahana, şeftali ve çilek gibi.) buharda 10 dakika pişirerek yerseniz hem goitrogeni yok etmiş hem de diğer besin değerlerini öldürmemiş olursunuz. Tabii doktorunuza danışmakta fayda var.

‘OM’ ya da ‘AUM’ meditasyonunun mucizevi etkileri:

Om sesinin özel titreşimi günümüzde tıp otoriteleri tarafından bile tiroit bezi hastalarına, zayıflamak isteyenlere ve enerji düşüklüğünden şikâyet eden hastalara öneriliyor. Om sesinin yarattığı iç titreşim tiroit bezini uyarıyor ve hormon salgılanmasını dengeliyor. Gençlik aşısı almış gibi oluyorsunuz. Cildiniz parlıyor, metabolizmanız canlanıyor ve kilo vermenize yardımcı oluyor. Bunun için birinci yöntem çok basit. Her sabah birkaç dakika ‘AUM’ sesini  ‘Aaaaooouummmmm’ şeklinde çıkarın (aşağıdaki videoyu dinleyin, sesi tam olarak anlayabilirsiniz). Bunu yaparken boğazınızın köküne ve yan taraflarına parmak uçlarınızla vurun.

OM Meditasyonu:

  • Rahatsız edilmeyeceğiniz bir yere gidin. Telefonu, bilgisayarı kapatın.
  • Ayaklarınız düz bir şekilde yere basılı, gözleriniz kapalı, vücudunuz dik ve rahat oturun.  Elleriniz rahat bir şekilde kucağınızda açık dursun. Yüz kaslarınızdan başlayarak, boyun, sırt vs. aşağıya inerek tüm kaslarınızı yavaş yavaş gevşetin.
  • Derin nefes alıp verin. Örneğin: Burnunuzdan nefes alırken 4 e kadar sayın. Sonra ağır ağır 4e kadar sayarak nefesinizi ağzınızdan verin. Bunu birer birer artırarak en sonunda 8e kadar yükseltin. Bu sizin kalp atışlarınızı yavaşlatır, tansiyonunuzu düşürür. Bunun devamında nefesiniz belli bir yavaş ritmi tutturacaktır.
  • Nefesinizi düzenlendikten sonra ‘AUM’ mantrasını tekrarlamaya başlayın. Sesin nasıl olması gerektiğine dair bir örnek youtube videosu ekliyorum buraya.
  • Titreşimin boğazınızdan bütün vücudunuza dağıldığını hissedin. Tiroit bezinizin tertemiz olduğunu, toksinlerden arındığını, iyi yağlanmış bir makina gibi tıkır tıkır çalışmaya başladığını ve boğaz çakranızın mavi bir çiçek gibi açıldığını gözünüzde canlandırın.
  • Aklınıza gelen düşüncelere takılmayın. Bırakın akıp gitsinler.
  • Bir süre sonra ‘AUM’ sesini hiç düşünmeden çıkarmayı bırakacaksınız. Bırakın olsun. Zihninizde tekrarlamaya devam edin. Kendi kendinizle baş başa olmanın keyfini çıkarın. Hazır hissettiğinizde yavaş yavaş gözlerinizi açın, gerinin ve gününüze devam edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder