11 Ekim 2013 Cuma

Ready to bla bla...

Bugün hem cuma, hem uzunca bir tatil öncesi son iş saatleri hemde Bayrama giden en mübarek gün :)

İşler bitmeden herkes tatil moduna geçer, e bugünde hem çok yoğun hem çok güzel geçer diye umuyorum...
Benim ise hazırlıksız olarak tatile girmem çok iyi olacak çünkü çoğunluğunda İstanbulda olacağım 9 gün boyunca boş yollarda araba kullanmanın, tarihi yerlerin ve güzel havayla beraber uzun sahil yürüyüşlerinin tadını çıkaracağım. Bikaç gün biyerlere kaçabilirsem de sakinliğinden tercih edilmeyen yerleri seçeceğim. Tabi böyle yerler hala kaldıysa !
İstanbul'da senelerdir yapmaya alışık olduğum rutinlerimi gerçekleştirmek için sabırsızlanmıyor da değilim hani...
20 yaşıma kadar büyüdüğüm Bakırköy'e, semt pazarlarına, Bostancı-Kartal-pendik hattı sahil yürüyüşlerine, senelerce her pazar önce kahvaltımı Çengelköyde yapıp sonra direk geçtiğim Capitol'deki sinema keyfine, Caddebostan akşam yemekleri ve Nişantaşı gecelerine, Ada'da bisiklet turuna, Kapalıçarşı-Tahtakale hattına, Vapur sefalarına, rakı-fasıl masalarına daha fazla zaman ayırabilmek için ''Hazırım''


Tüm bu rutinleri senelerce sevdiğim insanlarla beraber tekrarlayıp sonra senelerce ortadan kaybolup çok uzaklarda farklı bir yaşam sürünce, birde dönüp iş hayatına atılıp, stresten- trafikten kaçmak için haftasonlarını özellikle İstanbul dışında geçirmeyi tercih edince ve en, en önemlisi haftaiçi sakinliğini özleyince insan farklı bir kafa yapısına bürünüyor yav...
Öğrencilik yıllarımdaki gibi  haftaiçi sadece okula gidip boş boş gezmeyi bile özler oldum hatta bazen çoluk çocuklu  ev hanımı modunu bile merak ediyorum :)

İşte şimdi bunların zamanı geldi diyor, anılar ve sakin yollar bizi beklediği için heyecanlanıyorum...

Şimdiden mutlu, huzurlu, sağlıklı ve bol gezmeli bayramlar diler, planlarınızı ve enerjinizi mutlu olabileceğiniz ve sizi mutlu eden insanlar ve en önemlisi ailenizle olan paylaşımlara harcamanızı tavsiye ediyorum...

Hoş edin, hoşçakalın...

10 Ekim 2013 Perşembe

Ta-til, neymiş ? TATİL

Güüüü-naaaay-dın !

Bir SS (sedasayan) selamıyla güne başlıyorum :) Bugün hızlıyım çünkü işlerimi, güçlerimi, yapılanları ve yapılması gerekenleri sıraya koydum enerjim bitene kadar o işler tamamlanacak !

Malum 2 iş günü sonra uzunca bir tatile giriyoruz. Ben dahil herkes buhevesle çalışıyor.Herne olursa olsun öğrenci,öğretmen, kamu yada özel sektör çalışanı hatta kısa süreli izin kullanacak olan bir çalışan olsan bile o psikolojiye çoktan girdin demektir arkadaş !

Mesela ben, Kurban Bayramı tatili ile yıllık iznimin bir bölümünü birleştirip geçen sene olduğu gibi California sahillerine koşmak için uçak biletlerimi çok önceden ayırtmıştım. Hatta bunun için iznimin yarısını 2-3'er günlere bölüp yurtiçinde farklı tatillere kullanmıştım...
Amma velakin son 3 ayda işler değişti, düşünceler değişti haliyle planlar değişti..İnsan hayatı bu, söylemekle olmuyor 3 günde de değişebiliyor ama önemli olan sizin dışınızda gelişen olaylara karşı olan tutumunuz ve nasıl ayak uydurabildiğinizdir....
Ben de, 9 günlük uzunca bir tatilde ailem, eşim-dostum ve sevdiğimle birlikte olup dinlenmeyi planlamamıştım açıkçası :))
Çünkü düzenli ve yoğun iş hayatında insan her bir tatilinin, boş vaktinin tadını en iyi şekilde çıkarmak istiyor haliyle. Bende uzaklara yani görmediğim yerlere giderek, gezerek, tozarak değerlendirdiğim için peşime illaki birilerini takar ve son anda bile olsa değişik biryer muhakkak bulurdum.
Bu sene ise farklı olarak bıraktım planı programı gelişine yaşayacağım dedim, bakalım ne kadar dinlenip kendimi geliştirebileceğim bir tatil olacak...Ben bilmem beyim bilir, yeğenim ne isterse o olur, annem nereye isterse oraya gidilir, babamla maç organizasyonları yapılır moduna şimdiden geçtim bile :)
Arkadaşlarımla ve yöneticilerimle sohbet ederken anlıyorum ki herkesin tatil anlayışı, dinlenme şekli ve plan programı okadar farklı ki , mesela resimdeki blog  kahramanımız evlendi ve izne ayrıldı. O yüzden ben çekildim, onun tatili onun ilk bayram heyecanları olsun istedim.
 
Sizler de hastalıkları, dertleri tasaları geride bırakabildiğiniz her zaman tatil tadında geçirin günlerinizi...Hırslarınızı kıskançlıklarınızı, önüne geçemediğiniz önyargılarınızı bırakın bir kenara sadece yaşamak, yaşadığınızı anlamak için tatil yapın bu sene ;)
 
Yarın görüşürüz öyleyse...

9 Ekim 2013 Çarşamba

Salgın !

Kaç gündür doğru dürüst yazamadım ortalarda görünemedim diye içime dert oldu, bugün işe güce yemeğe ilaca dalmadan işte geldim burdayım :)

Pazartesi günü fazlaca yoğundum resimlerim hazır olmasına rağmen oturupta 2 kelimeyi biraraya getiremedim. Dün ise aldığım serumun etkisiyle evimde uyuklamaktaydım ki salgın varmış aman bu aralar herkes biraz fazla dikkat etsin !

soğuk algınlığı nedeniyle aldığım ilaçlardan zehirlendiğimi düşünüp hastaneye gittiğimde tansiyonumun yerlerde olduğunu öğrenip birkaç ilaç karıştırılmış mix serumu kana karıştırınca ohhh kendime geldim resmen... Sabaha kadar uyutmayan mide bulantısı ve mide bozukluğu şikayeti meğersem şu sıralar salgın şeklinde herkeste görülebiliyormuş. Hastane acilleri kokteyl almak için sıraya girmiş partyci hastalarla dolu :))
 
Bugün de ölmeden işime geldim herkese tek tek olmadığım günlerin hesabını veriyorum... Raporumu ilettiğim insan kaynakları bile daha az soru soruyor ki sanırım alıştılar hasta olmama :)
 
Hastalık ile ilgili birşey araştırıp yazmıyorum bugün, havalar ısınmaya başlayacak, vitaminler etki edecek ve birilerinin sevgisi-ilgisi bizleri iyi edecek umuduyla yazımı bitiriyorum. Eeee, hayat kısa benim yazılar öz...
 
Ozaman mutlu, huzurlu ve her türlü sapasağlam kalın, hoşçakalın :)