4 Ocak 2018 Perşembe

Hey, Sen ! Yeni Yıl

Kendine, hayallerine ve umuda İNAN.
Her şeyin çözümü var!
İnanıyorsun madem, kendine GÜVEN.
Duyduğun sesleri, DİNLE.
İyilikleri, yapabileceklerinin hacmini büyüt, İSTE.
Kalbine düşerse YAP.
Aklına takılırsa kalbine SOR.
İçinden nasıl geliyorsa öyle OL.
Nasıl hissediyorsan öyle YAZ.
ÖZGÜR ve BAĞIMSIZ.
Mutlulukları ÇAĞIR.
ANLAT KONUŞ PAYLAŞ.
Hayatın ŞİMDİ.
İçine düşerse fikri hemen SEVİŞ.
Hep GÜL.
İçinden geldiği an sal ve AĞLA.
Farkında YAŞA.
Hayatta KAL.
Her kapıyı AÇ.
Kendine de SAYGI. Kendine de EŞİT HAK. Kendine de ADALET. Kendine de MERHAMET.
Her şey mümkün, DENE.
Dinlen.
Arı gibi Çalışkan, Zeytin gibi Ölmez yaşa.
Su gibi yolunu bul.
Toprak gibi yeşert.
Hava gibi nefes ol.
Ateş gibi parla.
Ağaç gibi kök sal.
KAZAN-Kazandır.
Kendini SEV.
Yaşadıysan eğer, vardır elbet bir sebebi, PİŞMAN da olabilirsin. Her şeye ilaçtır ZAMAN, o zamanı KAZAN.
Anında ŞÜKRET.
Her daim UMUTLU ve MUTLU OL.
Hayat bu…
Kendini AFFET!
HAREKETE GEÇ.
Her şeye yetecek kadar NAKİT ve VAKİT VAR.
Eylemde kalarak,
SABRET.
ŞANSLISIN.

“oldu”


(Dön başa şimdi, koyu renk yazdığım kelimeleri yukarıdan aşağıya yüksek sesle oku! Çünkü hepsi gerçek oldu)

Yukarıdaki yazıyı başka bir konuyu araştırırken buldum fakat yazarın hislerini kısa ve öz tarif ettiği diğer yazılarını da okumuş ve kendimden çokça şey bulmuştum. Bugün okuduğum bölümde ise eskiden yaptığı yeni yıl dua/umut/ritüellerinde olumsuz cümleler kurduğundan bahsetmiş ve beni etkileyen kısım tam olarak bu sene yukarıdaki pozitif haliyle tekrar yazdığı için budur diye paylaşmak istiyorum. 
Yeni yıl ile ilgili tertemiz bir sayfa açmak, eskilerden kurtulmak veya yeniliklere kavuşmak gibi dilekleriniz olabilir ki, olmalıdır da ! İnsan umut ederek yaşar, inanır ve çalışırsa dileklerini gerçeğe dönüştürür. Saçmalayarak elde ettiğiniz şeylerden bahsetmiyor ! Burda şair, hemen kendinizi zafer kazanmış gibi hissedip aptal ego gösterilerinde bulunmayın :) 
Sadece inanmanın ve pozitif konuşmaların hayatımızdaki yeri, önemi, farkındalığın hayat çizgimizi ve bizi yönetmesi gibi olgulardan bahsediyorum canım takipçi ;)
Birşeyi kırk kere söylersen olur değil, öyle olacağına inandığın için olur bir şeyler, yaradan, kaderin, gelmişin, geçmişin, tüm kararların, duaların belki de bu enerjide saklıdır da haberin yoktur ;) Aslında bilinçlendiğin an haberin vardır... nasıl ki bilinçaltına attığın herşey gün geliyor karşına dikiliveriyor, nasıl ki inanıyorum, böyle böyle olacak dediğin şeyler, ettiğin dualar kabul görüyor, sen kendini yönlendiriyor, olumlu olmanın ekmeğini yiyorsun.. Aslında bunlar gerçekleşirken bir nevi kendi kendini yönlendirdiğini hayat karmaşası içinde anlamayabiliyorsun.

Neyse bazılarınız ne demek istediğimi çok iyi anlıyor, günü gelecek biliyor ;) bazıları ise ne diyor yahu buu? derken eli çenesinde düşündükçe düşünüyor. Kim ne yaprsa yapsın ama bilincine herşeyin pozitif halini soksun bu sene :) Gün gelir de karşınıza dikilirsem, burci demişti dersiniz :)
Güzel günler inananlarındır, inanmak başarmanın yarısıdır ;) Az kaldı bu sene tamamlanacak güzel konularınız olsun, hayırlı insanlarla çevrili başarılarla dolu günlerimiz huzur ve mutlulukla dolsun...
Al sana yeni yıl duası, amin amen ameno :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder