15 Temmuz 2015 Çarşamba

Biri 'sizi' Gözetliyor

Bazı insanlar vardır, ne yapsa olay olur... İyisiyle kötüsüyle hep gözler önündedir her girdiği ortamın sivrisi seçilir. Gizli saklı iş çevirmediği halde meraklı insanların hep odak noktasıdır... İşte o şansız er kişi bilir ki evinde kamera olmasına gerek yok zaten birileri onu hep gözetliyordur:)

Aktif olarak kullandığım sosyal medya hesaplarım, yeni yeni farkedilen blog yazılarım (gizliydi çünkü) ve herşeyin dilimde olması nedeni ile ben zaten her zaman bu durumdan muzdarip olmuşumdur lakin anlayamadığım konu bir kesim insan evladı var ki, sırf merakından takip listesine sizi ekler ve herşey ondan sonra başlar.
Öyle insanlar eminim ki sizin de listenizde yer kaplıyordur. Ne bir resminizi beğenir, güzel yazılara ya da haberlere ne bir tepki verir, ne de tebrik etmek için herşeyinizi bildiği halde yanınıza gelir... Uzaktan sadece sizi izler ve fesatlığına fesatlık katar...
Sırf bu yüzden belirli aralıklarla bahar temizliği yapıyorum telefon rehberimde, hesaplarımda ve benimle yakın olmaya uğraşan tanıdıklarım arasında. Sırf zarar ve ziyandan ibaret olan bu kesimin içinde bir de sadece resimlerinizin altına ''Oh hayat sana güzel'' cümlesinden başka birşey yazmayanlar vardır ki anında hayatımdan çıkmaya hazırdır zira babamın oğlu olsa tanımam ve engellemekte hiç gecikmem..

Şimdi bu yazdıklarımı kısır gününde sohbet ediyormuşsunuz gibi okumak yerine kendi hayatınızda da size aynı duyguları hissettiren insanları düşünerek okuyun. Malesef sahip olamadığı herşeye bir kulp bulan insanoğlu gezmek, alışveriş yapmak ve para harcamaya gelince kaynayan-fokurdayan bir tencere suya dönüşüveriyor. Menfaatler ve hırslarından çılgına dönenlerden bahsetmiyorum bile !! Bu tiplere söylemek istediğim tek şey 'senin vaktinden ve naktinden çalmadan kendi hayatını yaşayan insanları kıskanmak yerine kendin de çalış çabala yada vizyon sahibi olmayı dene. Belki günün birinde başaşırırsın demek geliyor içimden. Çoğu kez ima ediyorum da zaten. Zira artık okadar çoklar ki sil sil bitmiyorlar konuşma yapmak farz oluyor kendilerine...

Neyse gitmeden önce diyeceğim şudur ki; en yakınızdaki insanların bile gıpta ile bakışı günün birinde kıskançlık ya da hainliğe dönüşebileceği bir dünyada yaşıyoruz. Hayatınızı zorlaştıran insanlara aşağıdaki köşe yazısını okutun. Belki bir nebze olsun peşinizi bırakır, kendilerine çeki düzen verirler..(Hiç sanmıyorum ama, denemekte fayda var)

Zannediyoruz ki bir insan güzelse, zenginse, kariyerinin zirvesindeyse, akıllıysa, çok arkadaşı varsa, başarılıysa, neşeliyse, vs. hayat şahane akıp gidiyor. Kimin kalbi kırık, kim yapayalnız, kimin önemli sağlık sorunları var, kim hangi engelleri aşmak zorunda bilmiyoruz. İnsanların ödediği bedelleri bilmiyoruz. Kapısını kapattıktan sonraki yaşamını, duygularını bilmiyoruz.
Kıskançlık girdabında boğulan bazı insanlara bakıyorum; eksikleri yok hatta fazlaları var ama yine de haset. Nedir bu? Yaşam biçimi bir tercihtir. Belki sen pırlantalar, inciler dizerken, o anılar biriktiriyordur sadece.
Siz başkalarının elindekilere göz dikin hep. Hep başkalarının elindekileri almaya bakın. Hep başkalarıyla kıyaslayın kendinizi. Böyle kesin daha mutlu olacaksınız! Başkalarının elinde o göz diktikleriniz var ya, onları alsanız da daha mutlu olmayacaksınız. Çünkü siz kendi elinizdekine kıymet vermeyi bilmiyorsunuz. Komşunun tavuğu kaz görünüyor çünkü. Kendi tavuklarınızı ihmal ediyorsunuz. 
Siz hep negatif olun, hep kıskançlık yapın karşınızdakiler de hep olumlama yapsın, hep ağırbaşlı davransın, hep alttan alsın, hep anlayışla karşılasın. Yok öyle! Azıcık da siz uğraşın kendinizle. İçinizdeki o zehri çıkarın atın. En azından gayret edin. Kıskanan insanların asla mutlu olabileceklerine inanmıyorum çünkü. Bunu kendiniz için yapın. Başkalarıyla kıyaslamak yerine, kendi yaşamınıza odaklanın, onu nasıl daha iyi bir hale getirebilirsiniz, nasıl daha iyi hissedebilirsiniz ona çalışın.

Tamah etmek, kıskanmak konusunda dinler ve öğretiler de kayıtsız kalmamıştır. 10 Emir’de “Komşunun evine tamah etmeyeceksin, komşunun karısına yahut kölesine, cariyesine, öküzüne, eşeğine, komşunun hiçbir şeyine tamah etmeyeceksin” der. Hristiyanlıktaki 7 ölümcül günahtan biri de kıskançlık ve hasetliktir. Kardeşleri tarafından kuyuya atılan Yusuf Peygamber’in hikayesi gibi ’kıskançlık’ ve ’nefret’ olumsuzluklarına pek çok örnek verir kutsal kitaplar bile...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder