17 Haziran 2016 Cuma

Yaz geldi, yaz yaz sende yaz :)

Kolayı yok maalesef şu insanoğlunun ! Ya çok sıcak derler ya soğuktan donduk diye söylenir dururlar. Ya benim gibi ortaları yok bunların da, yada pek memnuniyetsiz oluyoruz hergeçen gün biraz daha.. 

Ben yaz sezonunu resmen ve hakkıyla açtım efendim. Öncelikle mayısın ilk haftası Alaçatı'da haziranın ilk haftası da Marmaris'te enfes bir tatil yaptım.  Her ikisinde de hem ailem hem arkadaşlarımla olduğum üzere bir taşla iki kuş vurdum diyebiliriz. Başkasını bilmem ama pek güzel vakit geçiriyorum öyle bir kalabalık ortamlarda hem de çok rahat ediyorum nedense. Demokratik bir aileyiz rahatlık ordan geliyor, arkadaş seçimleri ise tatillerde çok önemli her tatile gidip geldikten sonra bahsederim blogumda bu konuyu ben. Hatta yazıya gitmek için tıklayınız :)
Neyse ki,  tatilimizde bu doğrultuda gayet verimliydi ve kaliteli paylaşımlar, süper aktivitelerle geçti gitti bitti. Yenilerini iple çeker olacağız herkes gibi derkeeeeeen hemen ardından Antalya'da 7yıldızlı muhtesem bir tatil, Maroon5 konserini yakından takip etme olanağı ve sonrasında İstanbul Kilyos'da bir haftasonu kaçamağıyla deniz keyfine imzamı attım, ay hangisini yazsam, anlatsam doyasıya resim ve ayrıntı paylaşsam bilemiyorum resmen yetişemiyorum hızıma :))) Yayında ve yapımda emeği geçen herkese minnetarım, Nakdi sponsorum aileme, ayni sponsorlarım olan arkadaşlarıma kocaman bir öpücük gönderiyorum buradan :) 

Neyse gezilen-görülen yerlere sırasıyla başlamak ve biraz detay vermek gerekirse;
Marmaris bence çok enterasan bir yerdi nedenlerini şimdi maddeler halinde yazacağım lakin toplamda 4-5 kez gitmeme rağmen her seferinde farklı şeyler çekiyor dikkatimi. Toparlamak gerekirse;
-ilk seyahatimde ailemle tur şeklinde geçmişti sanırım lise yıllarındaydım yaz tatilimde vakit nakit düşüncelerim yoktu dolayısıyla kim nereye diyorsa hep oraya gittim denize girdim çıktım geldim :) Velhasıl kelam detayları hatırlayamıyorum bile..
-ikinci gidişim ise üniversitede 'yaz su sporları kampı' adı altında güya zorunlu olarak yaz sporlarının eğitimi tarzında fakat arkadaşlarla çıkılan güzel bir tatil havasındaydı. Hisarönü denilen bölgede rüzgar sörfü, katamaran, kano ve bisiklet gibi branşlarda iyi notlar alıp geçmeyi hedeflerken bir yandan da spor branşlarının teorik ve pratik eğitimlerini alıp aynı anda hayata geçirebildiğimiz harika bir ortamdı. Belki o zaman ders gibiydi ama şuan düşünüyorum da ne güzel ne eğlenceli ve multidisipliner (bilimsel veya teknik alanda birden fazla bilim dalının bir arada kullanilmasi durumunu ifade eden kavramdır) bir okul okudum ben yahu :) 4 sene latince öğrendim tüm anatomik terimleri doktor veya hemşirelerle konuşup hava bile atıyorduk o dönemlerde. BESYO deyip geçme herşeyi öğrettiler vallahi en doğru yaşlarda. Dolayısıyla o günlerde çok güzel gelmişti gece Marmarise inip klüplerde dans etmek gündüz sörf yapmak hatta bir keresinde dalgaya yanlış giren katamaranımız devrilip can yeleği giymeyen benim ve panikle birlikte nasıl adam öldürülür konusunu anlatan bir kızın canlı yayınını izlemiştik. Bizi kurtarmaya gelen diğer katamarının altında kalıp kedi canımı test etmiştik. Nasıl kurtulduğumu hatırlamıyorum lakin o batan katamaranı çıkarmak için saatlerce suda bekletildiğimizi hatırlıyorum. Öldürmeyen Rabbim  süründüren kamp ekibi ve ne olduğunu anlayamayan benim aramda geçen dialoglar duyulmaya değerdi :))) O günden sonra ise insanlara ve hayata bakışım hiç eskisi gibi sıkı sıkıya bağlı olmadı, tüm samimiyetimle yemin ederim ! Kırılma noktalarımı sayarken kayıtlara bu anım da geçebilir yani sevgili takipçim..
-üçüncü gidişim ise artık büyümüş olgunlaşmış ve serpilmiş olarak gerçekleşti :) Yani artık çalışıyordum ve her vaktim/naktim değerliydi. Kuzen,eşi, ve manitam arasında herşeye peki diyen ben, bir cuma çıkışı motosiklet tepesinde saatlerce yol gidip, Allahın sıcağında üstümde tam korumalı kıyafetler ve sadece yan çantalarımızda taşıyabildiğimiz 4 tshirt ve 5 şorttan oluşan kıyafet kombinimle koy koy dolaştığımız, sonrasında güzel bir anı olarak kalan zor bir tatilden öteye gidemeyen bir anı olarak hafızalara kazındı. Sonrasında süper konforlu çekçekli valizim ve sadece yurtdışı olmak kaydıyla uçakla gidilen maceralarımın hızlı bir şekilde devamının gelmesi bakımından çok önemliydi aslında bu 3. tatil :) 

Gezdiğimiz yerler ve resimlerdeki renkler gerçekten yorgunluklara değiyordu. Akyaka, Bozburun, Gökova, Göcek gibi gelen turistlerin kaldığı hatta konut alarak yerli oldukları görüntüde küçük ama harika doğal ortamı ve deniziyle muhteşem yerlerdi. Dinlenirken ülkemizin ne kadar güzel ne denli cennet köşeleri olduğunu hatırlatan cinstendi resmen. O virajları ve sakinlikten diğerlerini dinlemek yetti arttı bile. Ben birdaha almayayım diyerek yolculuğumuza devam ettik.
-sonraki seferde bir tur daha var mı hatırlamıyorum ama bu en sonki tatilimde ise aynı yerlere gitmek daha zevkli ve dinlendirici bir hal aldı. Çünkü yine nakit-vakit konularını düşünmüyor ve yepyeni aktivitelerle gününmü gün edebildim. Bekar olmanın faydaları kısmında şükür ediyorum bak bu yüzden hep :) Bu sefer su üstünde ve altında muhteşem resimler, Parasailing, jet ski , tekne gezileri ve deniz bisikleti ile suyun tadını doyasıya çıkartıp son 1 sene içinde olan tüm saçmalıkları beynimden atmak için bir dakika bile boş durmadım. Yorgunluklarımın bir anlamı vardı ve bu sefer sadece fazla hareketten, yeni şeyleri denerken yorulmalıydım. Bakınız tavsiye ediyorum kime ve neye kızıyorsanız bırakın defedin hayatınızdan ve beyninizden ! yepyeni uğraşlar edinip kendinizi geliştirin diğerlerini de geride bırakıp hayatınıza devam edin. Her ayrılığımdan sonra tesadüfi olarak tatile çıkıp döndüğümde daha sağlam olmuşum mesela ben,
resimlerimde bile gözlerimin içi parlıyor yahu :) enterasan ama bilimsel olarak kanıtlanmış bu tatil etkisi.. 
Bu aralar ise tatil modumdan çıkmak istemiyor ve fırsatlarımı değerlendirmem çerçevesinde yaz ayını pek güzel pek kaliteli günlerde geçiriyorum. Umarım sizler de beklediğiniz ve özlediğiniz tatile kavuşur doyasıya eğlenir ve mutlu olursunuz (Fesatlanmayan, kıskançlıktan çatlamayanlara ediyorum bu duaları tabi ki)
Diğer zaman-mekan ve kişi üçlemelerinin detayını verdiğim yazılarım da sırada, geliyor. Hepimiz için harika bir haftasonu olur umarım...