5 Nisan 2022 Salı

Nasıl gidiyor araba?

Merhabaaaaaa, nasıl gidiyor araba ;) 
Bilenler hatırlar, klasik sorumdur kendime has ruh halimle sorarım ve farklı cevaplar almak çok hoşuma gider bu komik soruma...

  • Şimdi son yazımdan beri arabanın nasıl gittiğini özetleyecek olursam aradan geçen zamanlarla başlamalıyım önce... İlk covid vakasının görülmesinin üstünden tam 2 sene geçti. Ölüm sayılarının yüksekliği(malesef çevremden epey tanıdığım arkadaş-akrabamı da kaybettim), haftalarca evde izole olmaya çalışmamız, aşılar, mutasyonlar ve maskeyle yaşamaya çalışmak derken, her biri üstüne günlerce konuşup sayfalarca yazacağımız günlerden geçtik ki hala geçiyoruz. Mesela ben az aralıklarla 3 tane aşı oldum (Biontech aşısı, mRNA veya haberci RNA olarak bilinen bir teknik üzerine kuruludur) maske ve kapalı alanlarda çok az bulunma durumlarına alıştım. Biri bana böyle bir salgından geçeeğimizi ve tam olarak bugünleri yaşayacağımızı söylese ağzımı bırakır başka şelillerde gülerdim mutlaka ! senaryosu kötü yazılmış filmler tadında bir dünya değişimini tahmin dahi edemez hatta izlemezdik bile televizyonlarımızdan.. Neyse diyeceğim odur ki, yaşadık yaşıyoruz ve daha da yaşayacağız anlaşılan...! Değişik varyasyonları ile hayatımızda kalmaya devam ediyor çünkü...
  • Yıl oldu 2022, gündem sıcak savaşlara ve ülke içindeki inanılmaz yüksek enflasyon oranlarına, bel büken hatta can alacak kıvama gelen zamlara geldi. evet kıtlık çıktı çıkacak durumdayız. tüm dünyada zorluklar elbet vardır lakin ülkemizde ciddi boyutlarda bir ekonomik sıkıntı baş gösterdi. 1 ay içinde herşeyin fiyatı 2 hemen sonra 3 katına çıkmaya başladı. evet bu konu da inanılmayacak bir hal aldı ama inanın eksiği var fazlası yok söylemlerimin. neyse bunu da kısa kesiyorum Allah sonumuzu güzel eylesin !
  • Sosyal etkinliklere, maçlara, kapalı ve müzikli alanlara uzun süreli aralar verdik. mesela ben ilk yıl yıllık iznimi bile kullanmak yerine sadece ailemin evinde ve yazlıkta durarak zaman geçirdim. geçtiğimiz yıl Marmara Denizini esiri altına alan müsilaj adlı pislik arkadaş beni her haftasonu farklı bir yerde denize girmeye ikna etti. Vakit ve nakit tamamlandıkça Türkiye'nin en nadide yerlerinde tekrar tatil yapma şansına nail oldum. Çok şükür ki herşeye rağmen çok güzel bir yaz geçirdim. Yurtdışına çıkamayan herkes şansını güzel ülkemden yana kullandı. dövizin inanılmaz yükselişi nedeniyle artık hayal gibi bişey zaten zırt-pırt yurtışı tatillerine çıktığımız zamanlar ! (euro 16,30- dolar 14,85 şuan mesela) inanılacak gibi değil ama gerçek...!
  • ben kafam atınca en uzak yerlere kaçan ben, en sonunda kafayı bozup geçen yıl Ürdün, bu yeni yıl itibariyle de Amerika'ya uçmaya kaldığım yerden devam ettim. Biriken sinir sıkıntılar ve paralar bir şekilde bir yere akmalıydı çünkü :) Aktı gitti çok da güzel oldu, oh sefamız olsun, aklımıza bedenimize bişey olmasın ;) Oradaki günlerimin  nasıl geçtiği, Covid sürecinden nasıl etkilendiklerini  ise ayrıca bir blog konusu olarak yazacağım. şimdilik başlık olarak kalsınlar..
  • son 3 senedir aynı şirkette, yabancı bir yöneticiyle çalıştığım üzere yepyeni ülkeler ve kişilerle tanıştım. hepsini oturduğum yerden laptop karşısından yaptığımı söylememe gerek yok herhalde :) yalnızca ilk 3 ay kadar bir fiiil evden çalıştık ve sonrasında şirkete dönüş yaptık. Yöneticimin yoğun iş seyahatleri dolayısıyla bazı haftalar evden çalışmaya devam ettik. bu dönemde de iş-ev dengesinin değiştiğini gözlemlemiş olduk. Ben denge kurulabilirse bu durumu pek sevdim. Trafiğe çıkmadan, hazırlanma gereği duymadan, özel zamanlarımızda evde olmak bana çok iyi geldi açıkçası. Herşeyin fazlası zarar bakış açısından yola çıkarsak ondan da sıkıldım.  Yıllardır belli bir düzen disiplin altında bulunduğumuz üzere 2 hafta evde olmak bile fazla gelmeye başladı. insanoğlu sosyal bir yaratık ve sürekli dışarda duramayacağı üzere sürekli evden de olmuyormuş bazı şeyler dostlar, benim kişisel görüşüm bu yöndedir :)
  • şimdilerde monotonlaştığını düşündüğüm hayatımda değişiklikler çekiyor canım. Tatillerimi saymazsak pek heyecan katamıyorum hayatıma. Malum herkes evli barklı çocuklu ve bana eşlik etmekte zorlanıyor. Vakit ve nakit olarak da ortada buluştuğum arkadaşlarım gün geçtikçe azalıyor. Evlilik fikri hala gelmedi ne yalan söyliyeyim bu pandemi döneminde de muhtemelen boşanırdım öncesinde evlenmiş olsaydım :) mizah yapmıyorum dostlar bu süreçte tahümmül sınırlarım iyice aşağıya çekildiği üzere özel hayat ve zaruri ihtiyaçları yaşam çemberimde bir arada götüremiyorum sanırım. veya karşıma çıkan insanlar fazlasıyla bencilleşmek nankörleşmek üzere beni yordukları için istemiyorum da diyebiliriz. Bana yardımcı olmayacak, herhangi pozitif bir özelliğini katmayacak insanlardan mümkün olduğunca kaçınıyorum. Lütfen sizde kaçın, bakmadan arkanıza hızlı hızlı ilerleyin :) bir dost tavsiyesi olsun kulak ardı etmeyin lakin... Hayat yeterince zor ve sıkıcı olmaya başlamışken bir de başka insanların (pat diye hayatımıza giren yenilerden bahsediyorum) derdini tasasını ve negatif etkilerini üstlenmeye hiç lüzum yok, ben de bu yüzden duymuyorum ! amma ve lakin beni bana ve hayata daha da çok sevdirecek insanlar gelecekse ömrüme buyursun gelsin hoş gelsin..! Kapımız gelene de gidene de ardına kadar açıktır diyerek burada kesiyorum. Bu bir ara yazı olsun detaylara sonra girelim.. Blog yazılarımın arası çok açılmış farkındayım ama içimden geldikçe yazmaya devam ederim. Geçmiş yazılarımı okuyacağım ben şimdi bakalım neler varmış o senelerin gündeminde...şimdilik hoş bakın ille de hoşçakalın ;)
  • Zengin bitirişi :)