27 Haziran 2014 Cuma

Giyim-Kuşam-Yaşam

Cuma günleri Free Friday biliyorsunuz ki, hem bana, hem özel kurumlara hemde bloguma :)

Her istediğimi yazabilirim bugün blogumdan ve sınırları aşmadığım müddetçe (kurum prosedürüne uygunluk) her tarz giyim-kuşam ile gelebilirim işyerimdeki masama. Bugün kendimi şirketten çıkıp Mykonos'a yada Bodrum'a uçuracakmışım havasında hissediyorum, tiril tiril beyaz elbisemle -topuklu ayakkabılarım ve mavi turkuaz küpelerimle...
Değişen günlük modum ile hergün farklı bir tarzda,rahat ve şık olmayı seviyor olsam da idealimdeki yaşam tarzı beyaz t-shirt ve parmak arası terlikten yanadır. Mavi boncuklar ve uçuşan saçlar ile hayal ettiğim yaz planlarımı gerçeğe dönüştürmek üzere de bugünü bitireceğim.
Amma velakin, sırf moda olduğu için değil, üzerinizde taşıdığınız herşeyi kendinizle bütünleştirip farkındalık sağladığı üzere giymenizi öneriyorum. Simsiyah ve sadece tek tip giyim türünden çıkıp özgürce renkli dünyalara girebilmek için önce rahat olduğunuz giysilerinizden başlamanızı tavsiye ediyorum ve ayrıca kilolarıyla başı dertte olan herkese aşağıdaki listeyi sunuyorum...
Şimdiden iyi tatiller ve rahat günler dilerim efenim...

Kendi bedeninizi giyin!

Hayır, her şeyi bir beden küçük alınca siz de otomatikman o bedene inmiyorsunuz. Tam tersine kıyafetlerin üzerinize tam oturması için tam bedeniniz neyse onu almalısınız. Size dar gelen bir kıyafet kusurlarınızı haddinden fazla ön plana çıkaracak, bol gelen bir kıyafetse kusurlarınızı ikiyle çarpacaktır. Bu yüzden ne bol ne dar, tam bedeninizi seçin ve giyin.
Vücudunuzu tanıyın!

Daha ince görünmeye çalışırken vücudunuzu iyi tanımak, bence en önemli madde. Bir kere vücut tipinizi ve sevdiğiniz sevmediğiniz bölgelerinizi belirlediniz mi gerisi kolay. Mesela bel bölgenizin yeterince ince olmadığından mı şikayetçisiniz, dökümlü bluzlar, su gibi akıp giden düz gömlekler, V yakalar tam size göre. Kalçalarınız mı geniş, gelsin koyu renk pantolonlar, çan etekler. Ayrıca vücut tipinize göre aksesuarlarınızı da stratejik kullanmanızı öneririm. Örneğin, büyük kolyeler ile dikkat çekmek istediğiniz üst bölgenizi ön plana çıkarabilirsiniz.

Saçlarınızı toplayın!

Yüzünüzün yeterince ince olmadığını düşünüyorsanız bir de saçlarınızı tepeden at kuyruğu yapın ve öyle bakın. Bu saç modeli yüzünüzü daha ince ve uzun gösterecektir.

Doğru iç çamaşırı giyin!

İnce görünmeye çalışırken dışımıza giydiklerimiz kadar içimize giydiklerimiz de önemli. Kalçalarınızdan şikayetçi iseniz onları toparlayacak iç çamaşırları tercih ederek bu problemi ortadan kaldırabilirsiniz. Aynı şekilde göğüslerinizi de doğru beden ve doğru model sütyen ile daha derli toplu gösterebilirsiniz.
Baştan aşağı tek renk giyin!

Daha ince görünmenin başlıca taktiklerinden biri de baştan aşağı tek renk giyinmek. Desenli kıyafetler ve farklı renklerdense, desensiz düz ve baştan aşağı tek renk giyinmek, boyunuzu uzun dolayısıyla vücudunuzu da daha ince göstermenize yardımcı olacaktır.

Bronzlaşın!

Bronz bir cilt her zaman daha ince bir algı yaratır. Peki kış günü nerede bronzlaşacağız derseniz tek çare solaryum değil. Özellikle de özel geceler için bronzlaştırıcı kremler kullanabilirsiniz.

Kendinize güvenin!
Son ve en önemli maddeye geldik. Ne giyerseniz giyin, giydiklerinizin size çok yakıştığını bilin ve bunu düşünerek yürüyün. Kendiniz olun ve kendinize güvenin. Bu özgüven postürünüze ve yürüyüşünüze de yansıyacaktır. İyi ve dik bir duruş, güvenli bir yürüyüş her zaman karşınızdaki insanları en çok etkilen şeydir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder