6 Ağustos 2015 Perşembe

Ye, Dinlen, Çalış

Tünaydııııın :)

Aslında bu sabah çok erkenciyim hatta çoktan başladım işlerime ve blog yazımı bitirdim  amma ve lakin sabahın köründe uyanıp duş almadan, evi havalandırı-toplamadan ve ütümü yapıp, yanıma alacaklarımı planlamadan güne başlayamıyorum. Şimdi diyeceksiniz ki bunları her evi olan ya da ev işi sorumluluğu olan insan evladı yapıyor lakin benim için tüm bu sıralamayı yapmak farz oldu :)
Düzenli ve temiz olmak iyi yaşamanın, güne zinde başlamanın başlıca nedenleri diye düşünüyorum ve  bu yüzden de herşeyi bitirip evden tertemiz çıkınca günüm haliyle çok zinde ve güleryüzümle başlamış oluyor...
Bir de tatilden sonra gerçeklere dönseniz bile sakin ve huzurlu bir ruh haliniz oluyor ki 2 km uzaktan görsem tanırım kumdan-güneşten-denizden gelen insanı.. (Kendimden biliyorum) Yıllık izinlerimi bitirdiğime göre haftasonu ve bayram tatili haricimde yapacağım bir tatil planım ve uzun uzadıya ortalıktan kaybolmak gibi lükslerim olmadığına göre kendimi iyi hissettirecek diğer alternatiflere geçtim bile ben.. Uygulayabildiğim kadarıyla daha aydınlık günlerim oluyor, inkar edemem Allah taş yapar :)
Sizin de rutinleriniz ya da kendinizi iyi hissettirecek bazı başlıklarınız vardır elbette güne başlarken.. Diğer maddeleri aşağıdaki yazıda sunuyorum. Lütfen iyi okuyun ve en azından haftaiçi şu iş günlerine iyi başlayın diyorum efendim. Hoşça ve sağlıkla kalın. Heee bide fanatiği olduğunuz takımın maçlarını sonuna kadar izlemeden tv'yi kapatıp benim gibi yatın :)))
Bir günü sağlıklı geçirmenin yolunu anlatıyor bu yazı. Eğer okuyup, uygulayacak zamanınız yoksa tatil yapmak bunun için iyi bir fırsat olabilir…Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, tatilden eve mutlu dönmek için yapılacakları yazdı…
Sakin olun: Gün içinde aktivite veya egzersiz yapmayı planlıyorsanız en az 2-4 bardak su için. Yanınıza mataranızı almayı unutmayın. Sıcak havalarda çok fazla terlemeye maruz kaldığımız için zaten bolca su tüketmemiz lazım. Hele egzersiz yapıyorsak o zaman vücudumuzun hidratasyonu konusunda daha da dikkat olmalıyız.Kendinizi aşırı gün ışığından koruyun: Kumsalda, sokakta kısacası dış mekanda vakit geçirirken mutlaka şapka ve aşırı kimyasal içermeyen, doğal güneş kremleri kullanın. Eğer aşırı güneş ışığına maruz kaldıysanız aloe vera jeli kullanın veya evinizin bir köşesinde herhangi bir yanığa karşı aloe vera bitkisi yetiştirin.Egzersize başlayın/devam edin: Aerobik egzersiz güçlü bir kalp için çok önemlidir. Eğer sadece spor salonlarında çalışıyorsanız biraz temiz hava almak için outdoor aktivitelere yönelin. Tenis oynayın, yüzün, bisiklet sürün…Doğal hediyelerin keyfini sürün: Tazen sezon meyveleri ve sebzeleri en iyisidir. Taze meyveler, sebze suları, sağlıklı salatalar ve bolca su, yaz aktiviteleri için vücudunuzun ihtiyacı olan besini sağlar. Bir ya da iki öğününüze proteini ekleyin.Biraz tatil yapın: Aileniz çocuklarınız ve arkadaşlarınızla açık hava eğlencelerinin tadını çıkarın. Eğer yapabiliyorsanız bir günlük veya daha uzun seyahatler planlayın; kamp kurmak, rafting, avlanmak gibi.Telefonu bırakın, tvden uzak durun: Çok yoğun çalıştınız. Bu hızı biraz düşürmenin, hormonlarınızı dengeleyen gün ışığından yararlanmanın tam zamanıdır. Cep telefonunuzu evinizde bırakın ve bir hafta televizyondan uzak durun. Bir çok Avrupa ülkesi yaz aylarında bir ay tatil yapar.
Yaz çayları mükemmeldir: Cam bir kavanozu yarısına kadar su ile doldurun ve içine ebegümeci, kırmızı yonca çiçekleri, limon otu, papatya, nane veya sizin yörenize ait olan şifalı bitkileri de ekleyin ve en az 2 saat güneşin altında bırakın, demlenme süresine göre tüm günde kalabilir. İçerken limon veya portakal kabuğu gibi damak tadınıza uygun lezzetleri eklemekte özgürsünüz.Besin takviyeleri: Besin takviyeleri daha fazla enerji sağlamak ve yaz aktiviteleriniz arttırmak için size destek olabilir. B vitamini sinir sisteminizi sakinleştirir ve hücresel seviyede enerji üretiminizi arttırırken, C vitamini ve diğer anti-oksidanlar sizi stres, kimyasal kirlilik, egzersizin biokimyasal etkilerinden korur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder