2 Haziran 2015 Salı

Çakra

Konu başlığı her ne kadar Sortaç (Serdar Ortaç ve enerjik yaz şarkıları) gibi olsa da konu tam benim ruh halimi merak edenlere yada olmak isteyenlere ithafen yazılmıştır :)
Bu aralar  çevremdeki herkes ciddiyetimden ve sakinliğimden endişelendiğini söylüyor.
Ee normal olanı da bu zaten diyenler için hemen açıklama getiriyorum ki, bu durum bende biraz farklı yaşam buluyor :) Yani ben her daim gülüyor, oynuyor ve biryerlere koşturuyor görünümünde değilsem ters giden birşeyler var endişesine kapılan bir ailem ve arkadaş çevrem var...
''Havalardan sulardan'' demekle yetiniyorum ama ortada gerçekten hiçbir neden yok sanırım birtürlü gelemeyen yaz ve dönem dönem fazla aktif yaşamak beni de ağırlaştırıp dengede tutuyor. Enerjim nasıl doğuştan gelen bir Allah vergisiyse ara sıra sakin olmak da normal bir süreç. Nasıl bir alışkanlık yaptıysa sürekli koşmam, gülmem ve konuşmam biraz yürüsem hemen panik yapıyor etrafımdakiler :)
İşin aslı bu büyümek istemeyen yapımı, şımarıklığım ve enerjimle mutlu olan çevreme borçlu olduğumu belirtiyor ve böyle olmak isteyenlere yoga, meditasyon ve benzeri uygulamalara yönlendiriyorum. :) (zorlama pozitiflikle nereye kadar gidilecekse) Bide çakra açmak diye bir kavram var ki bende okudukça anlıyor ama nasıl yapmam gerektiğini hala anlamıyorum. Neyse araştırmaların devamı gelsin ben sadece bir köşe yazısı paylaşarak bugünde bu konuyla ilgili araştırma yapmanızı ve herşeye rağmen neşeli kalmayı tavsiye ediyorum... 
Çakraların nasıl açılacağı konusu belki de spritüal alemin en popüler konularından biridir. Mesela, bir takım korkularınız varsa kalp çakranızdaki enerji akışı dengede olmayabilir. Hatta korkular gittikçe çeşitlenip arttığında, sadece kalp çakrası değil diğer çakraların da dengesi bozulabilir. İsterseniz çakraların üzerinden tek tek geçerek ne demek istediğimizi açıklayabiliriz.   
Kişi bir şeyleri kabul etmekte zorlanıyor, sürekli bir gücenme halini deneyimliyor ve çevresindekilere karşı sert davranışlarda bulunuyorsa kök çakradaki enerji akışı dengede olmayabilir. Kişi, insanları yargılamaya, eleştirmeye devam ettiği sürece kök çakranın açılması zaman alacaktır. 
İkinci çakra yani cinsel çakranın temsil ettiği konular arzu, ihtiras, kutupsallık, hareket, alma/verme dengesi, değişim ve yaratıcılıktır. Bu çakradaki enerji akışının dengesiz olması, öfkeyi de beraberinde getirecektir. İkinci çakradaki enerji akışının dengelenmesi ile kişi kendisini en çok nelerin mutlu edeceğini bilmeye başlar, suçlama hali yok olur, sevgiyi daha çok vermeye başlar.
Üçüncü çakranın temsil ettiği konu kararlılıktır. Buradaki enerji akışında dengesizlik, kişinin yaşamında öfke, açgözlülük, hırs temasını kuvvetlendirebilir.
Dördüncü çakra; kalp çakrası, burası herkesin bildiği gibi şefkat, sevgi ile ilgilidir. Bu çakrada dengesizlik olduğunda, kaybetme korkusu, aşırı korumacılık, bağımlılıklar, başkalarının ihtiyaçlarının daha önemli olması gibi temalar da söz konusu olabilir. Kalp çakradaki enerji dengelendiğinde şükran duyma, takdir etme temaları var olmaya başlayacaktır.
Beşinci boğaz çakrası,  dürüstlük, iletişim ve ifade ile ilişkilidir. Buradaki enerji akışı dengesizleştiğinde, kişi ilişkiye girmekten ve öne çıkmaktan kaçınacaktır. Yaşamında beğenilmeme korkusu, rekabet ve gurur hakim olacaktır. Bu çakra, aynı zamanda kişinin harekete geçmesine engel olan başarısızlık korkusu ile de ilgilidir. Arzu ve istekleriniz gerçekleşmeye, ilişkileriniz düzelmeye başlandığında beşinci çakra açılıyor demektir.
Altıncı çakra, kendi kendinin farkında olma, mutluluk, neşe ve zihin gücü ile ilgilidir. Bu çakradaki enerji dengesizliği zihinsel karmaşa, bunalıma sebep olabilir. Kişinin yaratıcı fikirleri engellenir. Kişi yaratıcı fikirlerini ortaya dökse de bunları uygulamaya koyamaz. Suçu dış dünyaya yükleme halinde olabilir.  
Yedinci çakra, zihin ve bedenle bağlantılıdır. Bu çakradaki enerji akışında dengesizlik acı ve üzüntüye sebep olabilir. İyi haber! Yedinci çakradaki enerji akışı dengelendiğinde diğer altı çakradaki enerji akışı da dengelenecektir.Nasıl? Çakraları açmak için nereden başlayacağınıza karar verebildiniz mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder