20 Nisan 2015 Pazartesi

Tatile Gelen-Giden

Haftasonu tatilinden cikmis olabiliriz hatta havalarin isinmaya baslamasiyla birlikte sadece tatil hayaliyle yanip tutusabiliriz...
Zira ben planlarimi vakti zamaninda yapiyor ve degistirmeden hayata gecirmeye basliyorum. Ancak tatile cikmaktan cok, en verimli ve dinlenmeye en guzel sekliyle karar verdiginiz anlarinizi kiminle paylasacaginiz zannimca en onemli kriter. Ben ruhumdan anlayan ve hayata benim gibi bakan es-dost-akraba herkesle tatile cikabilirim. En kotusuyle birdaha tatil plani yapmam yada aramin kotu olmasi pahasina birdaha o tatili anilarima bile dahil etmem olur biter.. 
Arastirdim da yaninizda size eslik etmesi gereken kisilerin ortak ozellikleri varmis. Gelin bunlari okuyarak plan yapalim ve sonrasinda anilarimizi paylasalim :)
Mutlu, huzurlu ve bol seyahatli bir hafta diliyorum...

1. Para yönetimi: Bütçe konusu tatilde tartışma başlatmanın en kolay ve garantili yoludur. Yola çıkmadan önce gideceğiniz destinasyona uygun olarak, ne kadar harcama yapabileceğinizi gözden geçirip birlikte bir bütçe belirleyin.Böylece siz deniz kıyısında lüks bir rakı-balık keyfi planlarken, arkadaşlarınızın en uygun fiyatlı kafeterya arayışı içinde olması gibi zıtlıkları önlemiş olursunuz.
2. Harcamaları ayırmak: Hazır para konusuna değinmişken, tatilde arkadaşlarınıza borçlanmak ve borç vermekten kaçınmalısınız. Bütçenize sadık ödemelerinizi de eşit şekilde ayırın.Ne yediyseniz ya da ne aldıysanız onu soru işareti bırakmayacak şekilde bölerek ödeyin. Bu yaklaşımınız eve döndüğünüzde arkadaşınızda kalan parayı geri istemek için yapacağınız tatsız durumu ya da sizden bu parayı isteyecek arkadaşınızla yapacağınız can sıkıcı bir konuşmayı önleyecektir.
3. Uzlaşmanın gücü: Grubun diğer üyeleri gibi aquapark'ta eğlenmek için can atıyor olmayabilirsiniz, ama o an istediğiniz başka bir şeyi yapabilmek için diretip yolunuzu ayırmak iyi bir fikir olmayacaktır.
Bazen hayatı akışına bırakıp, diğerleriyle uyumlu davranmak en iyi seçenek olabilir. Unutmayın aquapark yerine gitmek istediğiniz yere seyahatinizin diğer bir gününde gitmeniz mümkün olacaktır.
4. Alt gruplara ayrılmak:Arkadaşlarınızın yarısı gece eğlenmeye devam edip belki de sabahın ilk ışıklarına kadar barları dolaşmak isterken, diğer yarısı otele gidip uyumaktan fazlasını kaldıramıyor olabilir. Tatilinizin her dakikasını bir arada geçirmiyor olmak çok sağlıklı bir davranış olacaktır. Yeter ki gruplara ayrılırken aranızdan birileri yalnız kalıyor olmasın.
5. Kendinize zaman ayırmak: 7/24 sosyal olmak yorucudur. Diğer tüm arkadaşlarınız güneşlenmeye, denize girmeye ya da ringo yapmaya delicesine hevesliyken, siz biraz uzanıp uyuklamak isteyebilirsiniz.
Grupla birlikte hareket etmek istemediğiniz zamanlarda suçluluk duymayın. Biraz ara verip dinlendikten sonra, onlar yorgun düştüklerinde siz enerjinizle grubu toparlayan kişi bile olabilirsiniz.
6. Kaçınılması gereken bazı konu başlıkları: Tabii ki de kaçınılması gereken konular her zaman var ve bunlar hiç ama hiç değişmez başlıklardır: Din, politika, aile... Bu konulara standart olarak zaten hiç ama hiç girmemelisiniz.
Ancak birlikte tatile çıktığınız ev arkadaşınıza, dönüşte ortak tuttuğunuz evden taşınacağınızı söylemeniz ya da bilgisayarını bozduğunuzu itiraf etmeniz akıllıca bir davranış olmayacaktır.
Hazır ortam keyifliyken bazı haberleri vermek iyi bir fikirmiş gibi görünse de, sırf 3. mojitolarını içiyorlar diye yaptığınız hoş olmayan şeyleri iyi karşılayacakları yanılgısına düşmeyin.
7. Alkol sorunu: Alkolün fazlası normalde yapmayacağınız bazı sapşalca hareketler yapmanıza yol açabilir. Özellikle tatil köylerinin ekstra sert kokteylleri bu duruma örnek teşkil edebilir.
Tabii ki alkol tüketmeyin gibi akıl öğretici bir yaklaşım içerisinde değiliz; ancak içkiyi fazla kaçırıp arkadaşlarınızla gereksiz tartışmalara girmek, sabah inanılmaz baş ağrısı ile uyanmak ya da ertesi sabah için planladığınız erken dalış programını kaçırmak gibi tatsız şeylere katlanmak zorunda kalmayın.
8. Limitlerinizi bilmek: Arkadaşlarınız arasındaki herkes paragliding yapmak istiyor diye siz de bunu istemek zorunda değilsiniz. Başkalarının hatırına kendinizi hiç de istemeyeceğiniz bir duruma sokmak yersizdir.
Eğer bir şeyi gerçekten yapmak istemiyorsanız kesinlikle yapmayın. Bu durum sadece başkalarını gücendirebilir ancak hiç istemediğiniz bir şeyi yapmadığınızda güveniyorlarsa bu onların sorunu.
9. Kulaklıklarınızı almayı unutmayın:İstenmeyen gürültüleri önlemek için birebir olan kulaklıklar başarılı bir arkadaş grubu tatilinin olmazsa olmazlarıdır denilebilir.
Bu yüzden yola çıkarken kulaklıklarınızı çantanıza atın ya da unuttuysanız gittiğiniz yerden edinin.
10. Ve sonuç olarak, düşünceli davranmak: Unutmayın ki, arkadaşınıza yüklediğiniz her bir rahatsız edici özelliğin sizde de bir karşılığı olabilir.
Nazik, sabırlı ve anlayışlı olup, olaylara bir de onların gözünden bakmayı deneyin. Yine de olmuyorsa yapacak bir şey yok ancak yapıcı tutumla davranırsanız, sorunları çözümlemeniz çok yüksek ihtimaldir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder