9 Mart 2015 Pazartesi

Kadın-Spor-Haftasonu


8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladığımız bir haftasonunu da geride bıraktık. ve son 16 yıldır değişmeyen güzel bir galibiyet sabahından sesleniyorum sizlere..

Fanatik Fenerbahçeliyim evet ama sporun ve organizasyonların hep güzel olan kısımlarıyla ilgileniyorum. Çünkü ötesi beni de aşan bir konu malesef ülkemizdeki spor anlayışında...
Neyseki dün akşam maçta inanılmaz güzel kareografi ve taraftar coşkusuyla geçen saatlerimiz oldu. Çıkışta eve dönmem her ne kadar gecikmeli de olsa, bunlar güzel telaşlar/yorgunluklar diyerek yeni bir haftaya başladım.

Haftasonumu resmen başlıktaki kelimelerden de anlayacağınız üzere spora ve kadınlara ayırdım. Cumartesi günü yapılan sahil yürüyüşleri boks malzemeleri alışverişi ve gece gezmeleriyle geçerken pazar günümü annem, akrabalarım ve tüm arkadaşlarının oluşturduğu geniş katılımlı bir kadınlar matinesinden çıkıp maça gittim :))) Şu yazdıklarıma bazen ben bile çok gülüyorum ancak yapılacak birşey yok çünkü benim hayatım herşeyi aynı anda kapsayacak nitelikte yaşanıyor... Herkese ve sevdiğim herşeye yeterli vakit ayırabilmek için bir hafta içerisinde herşeyi yapıyorum da denilebilir yada bazen öyle denk geliyor da diyebiliriz..

Buradan FB-GS derbisindeki tartışmalı pozisyonları, golleri yada atmosferin muhteşemliğini paylaşacak değilim fakat Kadınlar gününü anlamını paylaşıyorum. Madem kadınların sözlü olarak bile ifade edilen bir günleri var ve madem bizde ayakları üzerinde duran kadınlar olarak bu günü kutladık, kısa araştırmamı paylaşıyor ve evde, işyerinde, sporda, siyasette kısacası en güzelinden heryerde olan emekçi  kadınlarımıza armağan ediyorum bu yazımı. Tüm takım taraftarlarına da gitsin tabiki ama en çok fenerbahçeliler alınsınlar üstlerine :))
mutlu huzurlu haftalar diliyorum hoşçakalalım..

Dünya Kadınlar Günü
 ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır.Türkiye'de ise 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı .
Türkiye'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı. 1975 yılında ve onu izleyen yıllarda daha yaygın, ve yığınsal olarak kutlandı, kapalı mekanlardan sokaklara taşındı. "Birleşmiş Milletler Kadınlar On Yılı" programından Türkiye'nin de etkilenmesiyle, 1975 yılında "Türkiye 1975 Kadın Yılı" kongresi yapıldı. 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'nden sonra dört yıl süreyle herhangi bir kutlama yapılmadı. 1984'ten itibaren her yıl çeşitli kadın örgütleri tarafından "Dünya Emekçi Kadınlar Günü" kutlanmaya devam ediliyor.
http://tr.wikipedia.org/wiki/D%C3%BCnya_Kad%C4%B1nlar_G%C3%BCn%C3%BC

1 yorum:

  1. Bir fenerli üstelik de kadın olarak bu yazıyı üzerime alınıyorum. Her günümüzün anlamlı kutlamalarla geçmesi dileğimle.

    YanıtlaSil