10 Aralık 2013 Salı

Topuklu mopuklu ayakkabı

Bu sabah gözümün önünde uçan uçana başladım güne. Genelde çok yüksek topuklu yada dümdüz babetlerle geldiğim şirketimde herkes biraz daha dikkatli yürüyordu ki, bu durum beni korkutmaya bir hayli yetti !

Sürekli koşar adım yürüyen ben, bugün kar botu giymediğim için üzülüyorum resmen :)

Aktif olarak 24 yaşımda spor ayakkabılardan kurtulup başladığım ''sürekli topuklu ayakkabı'' yaşantımda gayet sorunsuz bir şekilde ( Allah kem gözlerden korusun) bugünlere kadar gelsemde insan yinede korkuyor 182 cmden aşağıya düşmeye :) Konuyla ilgili 'kaydırmaz tabanlar, ayakkabı bakımı, püf noktaları' tarzı konuları ararştırırken aşağıdaki yazıya denk geldim.
Yazıda bayanların düşünce nasıl kalkılması gerektiği değil ama  nasıl durması gerektiği eğlenceli bir şekilde ele alınmış. Gayette faydalı gözküyor. Hadi buyrun...

İster cücelik sınırında olun ister develik fark etmez, bir kadın ayağına topuklu ayakkabı giydiğinde çok şey değişiyor. Bacaklar haliyle daha uzun ve zayıf duruyor, kıyafetin duruşu sihirli değnek değmiş gibi değişiyor, popo daha yuvarlak ve kalkık duruyor, topuğun çıkardığı ses “kim lan bu?” dedirtip gözleri üzerinize çeviriyor, oluyor da oluyor. Olmaması gereken tek şey ise -ki çoğunlukla bu da oluyor- yürürken karizmamayı çizdirmemek. Tek işi yürümek olan mankenler bile bazı bazı bu karizmayı nasıl çizdiriyor görüyorsunuz :)
“Ben böyle olmak istemiyorummm” diyorsanız, işte size topuklu ayakkabıyla yürürken karizmayı çizdirmemenin püf noktaları..
Topuklu ayakkabılarla ayakta durmayı öğrenin.
Adam gibi durmayı beceremezseniz o karizmanın çizilmesinden başka seçeneğiniz yok. O yüzden ilk önce topukluyla duruş tekniklerine bakalım.
Vücut dimdik olmalı. Asla ve asla kambur durmamalısınız. Eğer kambur duruyorsanız vücudunuzu hemen dikleştirin.
Bakışlar yerde değil karşıda olucak. Eğer adımlanııza bakarsanız size bakan yakışıklıları kaçırırsınız. Altın kural unutmayın !
Başınız vücudunuza 90 derecelik açıyla dursun, 180 derece de değil. Havalara bakarsanız yukarıdai maddeye ilave tepetaklak yuvarlanırsınız. Kabul abarttım, tek hedefim dümdüz karşıya bakışlarınızı sabitlemek..
Topuklu ayakkabılarla adım atma teknikleri.
Vücud dik, bakışlar karşıda, duruşumuz süper. Put gibi ikilmeyeceğimize göre sıra yürümeye başlamada. Şimdi gelin adım atmaya başlayalım.
Yürürken dengenin sağlanabilmesi için kolların sallanması biraz daha fazla gösterişli olacaktır. Bu işte işin püf noktası. Cat walk yürüyen mankenleri düşünün ayaklarından çok kolları dikkat çekiyor. Bu yüzden “aaa benim kollarım çok sallanıo amaa” diyorsanız işi yırtacaksınız demektir. Tavsiyem o kollar sallansın. Cebinize sokup kolları saklamaya çalışmayın.
Bacaklarınız mümkün olduğunca birbirine yakın ve düz olsun. Ayrık ayrık yürümeye kalkarsanız sünnet çocuklarından bir farkınız kalmaz.
Adımlarınızın boyutları mümkün olduğunca eşit olsun. Santimlemeye elbette gerek yok ama dışardan bakıldığında biri uzun biri kısa gibi gözükmesin.
Ayaklarınızı dışa değil, içe basın. Hep bir paralellik durumu var yani.
Beden derslerinde düzgün yürüme diye öğretilen önce parmak ucuna bas sonra topuğa hikayesini unutun. Yere önce topuğunuzu basın. Gerisi otomatik olarak geliyor zaten ;)
Kalçanız ister istemez bir sağa bir sola sallanacaktır. Size “ne kırıtıosun bu kadar?” diyene -sizi kıskanan bir hatun kesin- kuzum sen galiba topuklu ayakkabı nedir nasıl giyilir bilmiyorsunz deyip çenesini kapatın. İçinizden de doğru yolda oduğunuzu kendinize tekrarlayın, size güven verecektir.
Son olarak, hedef manken yürüyüşü değil. Karizmayı çizdirmemek. Atraksiyonlara girmekten aman aman uzak durun..http://kadincayasamkulubu.com/?p=123

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder