11 Kasım 2013 Pazartesi

Gerçeklerin rengi !

''Bazı gerçekler vardır değişmez, değişse de vazgeçilmez''

Bu haftasonunun anlamı kesinlikle bu cümlede saklıydı. Felsefe cümlesi değil rutinlerimi gerçekleştirmekten söz ediyorum alt tarafı. Cuma günü tarihi İstanbul turu, cumartesi aile ile yapılan rakı faslı ve pazar günü  ezeli rekabetin 14 yıldır değişmeyen  hüsran sonucu :)
Evet ! Fenerbahçe-Galatasaray maçının sonucu, dün akşamdan ziyade bugün gündemimizde yer alacak. Söylenecek çok şey var aslında ama özetlemek gerekirse tam anlamıyla 'Kaçınılmaz son' :)

Spor konusunda ne kadar fanatik olduğumu tüm şirket (Ceo-Genel Müdür-Direktörlerim dahil olmak üzere) bildiği için, bugün yine işyerimde kaçınılmaz bir hafta başlangıcı yapıyorum. Benim gibi renkli giyinmeyi sevenlerde mutlaka sarı-laci kombinasyonlarla başlıyorlar güne. Bugün bizim hakkımız fazla kızdırmadan sohbetlerimizde rakip takıma laf atmak :) Kısılan sesim alay konusu olmasa herşey daha da mükemmel olabilirdi tabi...

Son derece fanatik babamın bile dizginlemeye çalıştığı, rakip takım sevgilimin içten içe kızdığı, kız arkadaşlarımın ise hiçbir zaman anlayamadığı bir tutku bu! Belliki değişmeyecek, boşuna uğraşmayınız...

Dışarıda ise; Stada girmeden önce gerçekleşen bir diğer rutin  Kızıltoprak Nazlı'nın yerinde buluşmaktır. Marşlar söylenir, meşalaler yakılır maça kadar herşekilde taraftar kendini hazırlar. Bende dahil olduğum bu taraftar grubuyla ve bir büyük derbide daha takımımı ve en güzel şekilde destekledim, artık önümüzdeki maçlara bakacağız diye demeçler verebilirim :)

10 Kasım Atatürk'ü saygı, sevgi ve herzamankinden daha büyük bir özlemle anmaya ise sabah 9dan itibaren başladık. Çalan sirenlerde gözyaşını tutamayan halk umudumuza umut kattı, akşam takımını desteklemeye gelen binlerce insanın hiç durmaksızın 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' sesleri ise gerçekten duyulmaya-görülmeye değerdi.

Her ne olursa olsun insanların bilinçli bir şekilde kenetlendiğini görmek,bilmek ve hissetmek bambaşka bir mutluluk. Anlattıklarım sadece Spor üzerinden birliği vurgulamak...Amma velakin  iş kavgaya-gürültüye-istenmeyen görüntülere varınca dünyanın en güzel galibiyetini de alsanız nafile ! Herşeyin fazlası ise  illaki zarar. Başkasının özgürlüğünü kısıtlamadan yaşanılan özgürlük malesef bizim ülkemizde yerine oturmuş bir olgu değil, hatta aksi yöne giden gerçekler de gündemimizi meşgul ediyor.

Ayrıntılar, resimler, yaşanılanlar tabiki çok çok fazla. Siyasi ve sosyal hayattan verilecek örnekler hiç şüphesiz iyi-kötü herkesin gündeminde.Karamsarlığa kapılmadan bugünkü yazıyı sonlandırıyor, yarın değişik renkler ve ruh haliyle karşınızda oluyorum.

Kalbi temiz ve başkaları için de güzel duaları olan herkese;
Mutlu, huzurlu, sağlıklı, aşklı, bol paralı ve başarılı bir hafta diliyorum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder