20 Kasım 2013 Çarşamba

Estetik-siz-siniz


Bugün kadınları anlamayı, içyüzlerini ve psikolojilerine göre sürekli değişebilen fiziksel özelliklerini bir kenara bırakın.

Büyük resme baktığınız zaman gördüğünüz şey nedir?
Benim gördüğüm sadece, gün geçtikçe birbirine benzeyen yüzler(diş-dudak ve kaşlar) moda olan herşeyi üstüne geçiren tipler ve kendi vücudunu ve karakterini keşfetmeden önce başkasına benzeme-özenme gibi eğilim gösteren gençler.

50 yaşındaki kadınında, 18 yaşındaki genç kızlarında adeta 30'unda gibi görünmek üzere yarıştıkları bir devirdeyiz sanırım.
Aslında bu durum erkeklerde de çok farklı olarak seyretmiyor. Dünyanın neresinde olursam olayım gördüğüm manzara hep aynı, kendi gibi değil de öyleymiş gibi gezen insan modelleri...

Şimdiye kadar herhangi bir uygulamaya tabii olmama ve  insanların doğal süreçlerinde (kırışarak) yaşlanması gerektiğine inanmama rağmen, estetiğe de hiç karşı değilim.Eğer yüzüyle,vücuduyla para kazandığı ve başarılı olduğu bir sektördeyse, neden olmasın ? Kendine güvensizlikten ne yapacağını şaşıran ve çok parasını saçacak yer arayanlara zaten söyleyecek sözüm bile yok !
Kendi psikolojisini, dini inançlarını ve güzelliğini, birtek insan kendi kendisiyle sorgular bakış açısıyla, yaptıranlarla da ilgilenmiyorum, en fazla abartılı görüntüleriyle alay eder, eğer erkeklerde metroseksüellik sınırlarını bile zorluyorsa, normal biri gibi görmekten vazgeçerim :) 

Dış görünüme, orantıya ve doğallığa her şekilde önem verenlerin  gözüne çirkin gelen görüntüler muhtemelen uygulama hatalarından oluyordur. O hataların en belirginleri aşağıdaki gibi sanırım. Okuyup lütfen bilinçli olmayı deneyelim :) Önce kendimizi sonra başkalarının göz zevkini bozmaya hakkımız yok nede olsa...

Başlıca burun estetiği hataları
•Hiç doğal görünmeyen, fazla kalkık, yüzle uyumlu olmayan burunlar.
Fazla kıkırdak ve kemik alındığı için çok kötü bir görünüme sahip burunlar. (İleride bunları düzeltmek için kaburgadan kemik ya da kulaktan kıkırdak alınması gerekiyor.)
 
Başlıca liposuction hataları
 • Liposuctionda en önemli risk, yanlış ameliyat sırasında veya sonrasında damarlarda pıhtı oluşarak akciğerlerde tromboemboliye neden olmasıdır. Bu öyle bir hatadır ki, kişiyi ölüme götürebilir.
Yine bilinçsiz bir cerrah eli ile düzgün olmayan, çukurlu görünümler ortaya çıkabilir. Karın bölgesine yapılan yanlış liposuction ameliyatları nedeniyle sarkmalar meydana gelebilir.
Özellikle yaşı ileri hastalarda, diz kapağının üzerinden yağ alma işlemi doğru yapılmazsa buradaki deri dizin üzerine sarkabilir.
Doğru uygulanmadığı takdirde de ciddi yanıklara bile neden olabilir.
 
Başlıca göğüs estetiği hataları
 • Doğal olmayan, uzaktan bakıldığında sert iki küre gibi duran göğüsler.
İki göğüs arasında eşitsizlik, asimetrik görüntü.
Protezlerin zamanla hastayı rahatsız edecek kadar büyük olması.
Zorlanarak konan protezlerin komplikasyonlara neden olması. (Örneğin nadir rastlansa da, kapsül kontraktürü olarak adlandırılan durumda protezin çevresinde vücut sert bir zırh oluşturabiliyor.)
 
Başlıca dudak dolgunlaştırma hataları
 • Çok yapay ve şiş görüntüler.
Vücutla uyumlu olmayan dolgu maddelerinin doğurduğu, hem görünüm hem de sağlık açısından sorun yaratan komplikasyonlar, sarkmalar.
 
Başlıca saç ekme hataları
Peruğa benzeyen, doğal olmayan görüntü.
Saç köklerinin tek tek değil bir arada ekilmesinden dolayı, bir kökten fışkıran onlarca saç teli.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder