10 Ekim 2013 Perşembe

Ta-til, neymiş ? TATİL

Güüüü-naaaay-dın !

Bir SS (sedasayan) selamıyla güne başlıyorum :) Bugün hızlıyım çünkü işlerimi, güçlerimi, yapılanları ve yapılması gerekenleri sıraya koydum enerjim bitene kadar o işler tamamlanacak !

Malum 2 iş günü sonra uzunca bir tatile giriyoruz. Ben dahil herkes buhevesle çalışıyor.Herne olursa olsun öğrenci,öğretmen, kamu yada özel sektör çalışanı hatta kısa süreli izin kullanacak olan bir çalışan olsan bile o psikolojiye çoktan girdin demektir arkadaş !

Mesela ben, Kurban Bayramı tatili ile yıllık iznimin bir bölümünü birleştirip geçen sene olduğu gibi California sahillerine koşmak için uçak biletlerimi çok önceden ayırtmıştım. Hatta bunun için iznimin yarısını 2-3'er günlere bölüp yurtiçinde farklı tatillere kullanmıştım...
Amma velakin son 3 ayda işler değişti, düşünceler değişti haliyle planlar değişti..İnsan hayatı bu, söylemekle olmuyor 3 günde de değişebiliyor ama önemli olan sizin dışınızda gelişen olaylara karşı olan tutumunuz ve nasıl ayak uydurabildiğinizdir....
Ben de, 9 günlük uzunca bir tatilde ailem, eşim-dostum ve sevdiğimle birlikte olup dinlenmeyi planlamamıştım açıkçası :))
Çünkü düzenli ve yoğun iş hayatında insan her bir tatilinin, boş vaktinin tadını en iyi şekilde çıkarmak istiyor haliyle. Bende uzaklara yani görmediğim yerlere giderek, gezerek, tozarak değerlendirdiğim için peşime illaki birilerini takar ve son anda bile olsa değişik biryer muhakkak bulurdum.
Bu sene ise farklı olarak bıraktım planı programı gelişine yaşayacağım dedim, bakalım ne kadar dinlenip kendimi geliştirebileceğim bir tatil olacak...Ben bilmem beyim bilir, yeğenim ne isterse o olur, annem nereye isterse oraya gidilir, babamla maç organizasyonları yapılır moduna şimdiden geçtim bile :)
Arkadaşlarımla ve yöneticilerimle sohbet ederken anlıyorum ki herkesin tatil anlayışı, dinlenme şekli ve plan programı okadar farklı ki , mesela resimdeki blog  kahramanımız evlendi ve izne ayrıldı. O yüzden ben çekildim, onun tatili onun ilk bayram heyecanları olsun istedim.
 
Sizler de hastalıkları, dertleri tasaları geride bırakabildiğiniz her zaman tatil tadında geçirin günlerinizi...Hırslarınızı kıskançlıklarınızı, önüne geçemediğiniz önyargılarınızı bırakın bir kenara sadece yaşamak, yaşadığınızı anlamak için tatil yapın bu sene ;)
 
Yarın görüşürüz öyleyse...

1 yorum:

  1. Ben tatilde İstanbul'dayım böhüü :(
    Sevgiler,

    Sibel

    www.sbldmrc.com

    YanıtlaSil